Domáca tuniaková empanada

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) mamina
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Cesto:

1 vajce
1 ČL sóda-bicarbóny
1/2 šálky olivového oleja
1/2 šálky bieleho vía alebo vody
1/2 ČL soli
2 1/4 šálky polohrubej múky

Plnka:
1 stredne veľká cibuľa
1 šálka na kocky pokrájanej červejen papriky
1 šálka paradajkového pretlaku
2 PL olivového oleja
3 malé konzervy tuniakovej konzerv vo vlastnej šťave
24 ks zelených olív
2 vajcia uvarené natvrdo
1 PL woecesterskej omáčky
1 PL medu
1 ČL mletej červenej papriky
1 ČL rímskej rasce
soľ, mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku

1 vajce na potretie


Príprava

Najprv si pripravíme plnku:

1. Na olivovom oleji skaramelizujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú červenú papriku, na kolieska pokrájané olivy a spolu restujeme asi 5 minú.

2. Pridáme nadrobno posekaný cesnak, všetky mletú červenú papriku, soľ, korenie, worcesterskú omáčku, rascu, med. Dobre premiešame. Prilejeme paradajkový pretlak,
pridáme tuniak bez šťavy a povaríme. Na koniec opatrne primiešame uvarené a pokrájané vajcia. Odstavíme a pripravíme si cesto.

3. Z prísad na cesto rukami spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, aby jedna časť bola o niečo väčšia.

4. Rúru zapneme na 180 stupňov. Väčšiu polovicu cesta vyvaľkáme na tenší kruh. Opatrne ho preložíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie. Cesto upravíme tak,
aby malo aj boky. Popicháme vidličkou a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 10 minút.

5. Na predpečené cesto navrstvíme plnku, zarovnáme. Vyvaľkáme aj menšiu polovicu cesta, zakryjeme ním plnku a trochu pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme
vidličkou a pečieme cca 40 minút do zlatohneda.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkou
Pečeň so slaninkou a pikantnou omáčkou
Vaječná nátierka s cesnakom
Šalát na letnú večeru
Kukuričná polievka s chipsami
Zapečené zemiaky s bylinkami
Bryndzová nátierka
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Karé s kuriatkami
Bulharská nátierka