Knedle kysnuté

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

650 g mlieka
30 g droždia
20 g cukru
1 ks vajce
1400 g hrubej múky
20 g soli


Príprava

1. Z časti vlažného mlieka, cukru, tretiny múky a droždia sa pripraví kvások a nechá vykysnúť. Do zvyšku múky sa pridá rozšľahané vajce v mlieku, soľ, kvások dobre sa zamieša a vypracuje na hladké nelepkavé cesto, ktoré sa nechá vykysnúť.
2. Vykysnuté cesto sa rozvaľká na hrubší plát asi 10 až 15 mm, z ktorého sa vykrájajú bochníky, nechajú sa vykysnúť. Vykysnuté bochníky sa vložia do vriacej osolenej vody a varia 10-12 minút, počas varenia sa obracajú. Uvarené knedle sa vyberú a prepichnú vidličkou, aby z nich vyprchala para a nezrazili sa.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kuracie prsia s brokolicou a Nivou
Vaječný punč s pivom
Rýchly kapustový šalát
Španielske vtáčiky
Jemný bratislavský šalát
Výborné šišky z rúry
Lasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninou
Sladkokyslé kuracie prsia z rúry
Carpaccio z vajíčka
Frankfurtská polievka
PRIHLÁSENIE