1 kg kyslej kapusty
2 hrste sušených hríbov
200 ml sladkej smotany alebo smotany na varenie
2 PL múky
1 ČL mletej červenej papriky
1 cibuľa
2 bobkové listy
1 KL rasce
1 PL vegety
soľ, čierne korenie podľa chuti
cesnak
Príprava
1. Sušené hríby namočíme do horúcej vody. V hrnci osmažíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, posypeme červenou paprikou a zalejeme malým množstvom vody. Do hrnca pridáme kyslú kapustu. Pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, vegetu, vyžmýkané hríby a zalejeme vodou. Na miernom ohni varíme asi 50 minút.
2. Potom múku zmiešame so smotanou a prilejeme do hrnca. Polievku privedieme do varu a odstavíme. Pri podávaní môžeme dochutiť nadrobno posekaným strúčikom cesnaku.
Rady:
Aj keď je kapustnica výborná už v ten deň, keď ju uvaríte, najchutnejšia je po 2-3 dňoch.
Kapustu premývajte len vtedy, ak by bola naozaj veľmi kyslá.