Chutné obložené sendviče a la Iva

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) iva.g1
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

300 g šunky pražskej, alebo podľa chuti
200 g salámy nakrajanej na jemné krúžky
300 g tvrdého syra
maslo – rama, alebo flóra
4–5 vajíčka uvarené natvrdo
3-4 ks kyslej uhorky
1-2 červené kapie, alebo červená paprika
1-2 zelené paprika
2-4 paradajky
2-3 sendviče, alebo čerstvý chlebík
jednu oválnu mysu


Príprava

Pripravíme si sendviče, alebo čerstvý chlebík, dáme uvariť 4-5 vajíčok natvrdo, narežeme kyslé uhorky na tenke krúžky, 1-2 červené kápie, alebo červenú papriku porežeme na jemné kolieska, ale na chlebíčky dáme iba povičky, zelenú papriku aj paradajky takým istým spôsobom nakrájame. Paradajky dávame podľa veľkosti. Syr nastrúhame až nakoniec. Ak sú vajíčka uvarené a vychladené porežeme ich na krúžky, tak si pripravíme oválnu mysu a začneme pripravovať chlebíčky. Namažeme sendvič maslom, dáme na neho šunku, salám - 2 krúžky preložene cez seba, na to položíme krúžok paradajky (podľa veľkosti môžu byť polovičky), potom dáme krúžok vajíčka, na to kapiu, alebo červenú papriku a zelenú papriku. Začíname takto chlebíčky postupne ukladať v dolnej rade vedľa seba, postrúhame syr na jemno, ďalšia rada sa ukladá na ne šikmejšie, znova sa postrúha syr na jemno a tak sa pokračuje až po vrch, robí sa viac radov ( robí sa pyramída ), chlebíčky sa postupne uberaju, až na vrchu ostane jeden, alebo dva chlebíky. Na každú radu sa postrúha na jemno syr a až na koniec sa postrúha syr na husto, aby sendviče nebolo ani vidno, ako je to na fotke. Namiesto sendviča sa dá použiť aj čerstvý chlebík. Takáto mysa sa používa pri sviatočných, rodinných príležitostiach, alebo výročiach. Prajem dobrú chuť!




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ravioly so špenátovo-mäsovou plnkou
Spišské džatky
Čokoládovo-višňový nákyp
Vaječný koňak
Kurča na mediteránsky spôsob
Koktail - Mint Julep
Ananás v karameli
Tvarohové nátierky
Bešamelová omáčka
Talianský šalát
PRIHLÁSENIE