8 plátkov varenej šunky (asi 400g)
250 g šampiňónov
2 PL masla
2 PL hladkej múky
1/8 l smotany
1/8 l bieleho vína
mleté biele korenie
soľ
1 vajce
2 malé paradajky
75 g strúhaného ementálu
petržlen
Príprava
1. Šampiňóny nakrájané na plátky, krátko opražíme na masle a vyberieme. Do rozohriateho tuku zamiešame múku, dolejeme biele víno a smotanu a uvaríme hustú omáčku. Odstavíme zo sporáka a ochutíme. Do hotovej omáčky vmiešame šampiňóny a rozhabarkujeme surové vajce.
2. Plátky šunky položíme vedľa seba a rozdelíme na ne plnku. Zrolujeme do závitkov a vložíme do nádoby na zapekanie. Ozdobíme plátkami paradajok, mierne posolíme.
3. Paradajky a šunkové závitky posypeme syrom. Celé vložíme do rúry a zapekáme, kým sa syr neroztečie.
Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.