Fučka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g zemiakov
5 PL hrubej múky
olej, alebo masť
oravská alebo údená slanina
cibuľa
soľ
Príprava
1.Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode, keď sú zemiaky mäkké, roztlačíme ich , vodu z nich nezlejeme, prisypeme múku a varíme, kým kaša začne "odfukovať". Premiešavame, aby nám neprihorela. Potom fučku odstavíme.
2. Slaninu pokrájame na malé kocky, vyškvaríme a vyberieme z vyškvarenej masti, na ktorej dozlata upečieme na kolieska pokrájanú cibuľu.
3. Hotovú fučku podávame s upečenou slaninou, cibuľou a kyslou smotanou, príp. kyslým mliekom.
Fučku môžeme urobiť aj zo zvyšku zemiakovej kaši podobným spôsobom. Pridáme trochu vody, múku a varíme, kým začne odfukovať. Hotová fučka sa môže aj na pekáči trochu opražiť.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Mramorová Red Velvet tortaSyrová roládaJahodovo-pomarančový džemTorta s kokosovým krémomSladký ovocný šalát s medomJemný bratislavský šalátMiešaný šalát s morčacím mäsomOvocný šalát so syromŠišky s jablkamiRoštenka Esterházy