Hruškovo-karamelová obrátená torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

5-6 ks hrušiek
150 g kryštálového cukru
mletá škorica

Cesto:
2 dl jogurtu
1,5 dl oleja
140 g kryštálového cukru
200 g hladkej múky
1 bal. kypriaceho prášku
1 bal. vanilkového cukru
2 vajcia
štipka soli


Príprava

1. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Z 150 g cukru urobíme svetlý karamel a rozlejeme na dno tortovej formy.

2. Na karamelovú vrstvu poukladáme očistené, pokrájané hruškové pláty. Posypeme ich mletou škoricou.

3. Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a so soľou.Pridáme jogurt, olej, múku a kypriaci prášok. Cesto rovnomerne rozlejeme na hrušky. Pečieme do zlatohneda v predhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 35-40 minút. Ak sa už cesto nelepí na špráradlo, je hotové.

4. Upečenú tortu necháme chvíľu odpočinúť vo forme, potom vyklopíme na tácku, aby sa karamelovo-jablková vrstva dostala na vrch.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pečené kačacie prsia s dusenou hruškou
Maslový veniec z kysnutého cesta
Arabský koláč
Cibuľový koláč
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Znojemský guláš II.
Orechové guľky
Lososová nátierka
Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom
Hruškový punč