Syrová roláda

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

450 g syra Eidam
125 g masla
3 ks syra Lunex alebo Syrokrém
250 g jemnej salámy alebo šunky
3 vajcia uvarené na tvrdo
petržlenová vňať
1 stredná cibuľa
1 zelená paprika
1 červená kápia


Príprava

1. Salámu a papriky pokrájame na rezance, uvarené vajcia na malé kocky, cibuľu nastúhame a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
2. Maslo a Lunex vymiešame, pridáme cibuľu a petržlenovú vňať.
3. Eidam syr vložíme do mikroténovú sáčku a varíme, kým syr nezmäkkne. Mäkký syr vyvaľkáme na alobale do obdlžníkového tvaru. Na syrový plát rozotrieme maslovú plnku, na ktorú poukladáme pokrájanú salámu, vajcia a papriku.
4. Syr zrolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na noc do chladničky stuhnúť. Podávame pokrájané na kolieska s čerstvým chlebom alebo s pečivom. S touto plnkou môžme plniť aj surové vydlabané papriky alebo bagety.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablkový závin s marcipánom I.
Mäso dvoch vôni a chutí
Chai Latte
Párky v lístkovom ceste
Bravčové mäso na smotane
Orechová roláda s perníkom
Špagety s kuracím mäsom
Hruškový koláč so smotanovým krémom
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Plnená čínska kapusta