Syrová roláda

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

450 g syra Eidam
125 g masla
3 ks syra Lunex alebo Syrokrém
250 g jemnej salámy alebo šunky
3 vajcia uvarené na tvrdo
petržlenová vňať
1 stredná cibuľa
1 zelená paprika
1 červená kápia


Príprava

1. Salámu a papriky pokrájame na rezance, uvarené vajcia na malé kocky, cibuľu nastúhame a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
2. Maslo a Lunex vymiešame, pridáme cibuľu a petržlenovú vňať.
3. Eidam syr vložíme do mikroténovú sáčku a varíme, kým syr nezmäkkne. Mäkký syr vyvaľkáme na alobale do obdlžníkového tvaru. Na syrový plát rozotrieme maslovú plnku, na ktorú poukladáme pokrájanú salámu, vajcia a papriku.
4. Syr zrolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na noc do chladničky stuhnúť. Podávame pokrájané na kolieska s čerstvým chlebom alebo s pečivom. S touto plnkou môžme plniť aj surové vydlabané papriky alebo bagety.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Chai Latte
Pletený jablkový závin
Mäso na kondenzovanom mlieku
Bazový sirup karamelový
Ríbezľový džem
Pikantné syrové guľky
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Nátierka zo škvarkov
Placky zo suchého chleba
Horúca čokoláda - silná