Kokosová torta s bielou čokoládou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Cesto:
3 vajcia
60 g hnedého cukru
1 sáčok Bourbon vanilkový cukor
2 PL mlieka
80 g múky
50 g strúhaného kokosu
1 ČL kypriaceho prášku

Krém:
100 g bielej čokolády
3 PL mlieka
1 PL kokosového likéru (nemusí byť)
½ ČL vanilkového cukru
20 g želatíny
250 g bieleho jogurtu

4 PL hnedého cukru
1 sáčok práškovej šľahačky

Na ozdobu:
2 PL opraženého strúhaného kokosu


Príprava

1. Cesto: rúru predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu s priemerom 17 cm vytrieme maslom. Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom. Šľaháme 6-7 minút, kým dostaneme našľahaný krém. Múku zmiešame s kokosom, kypriacim práškom a pridáme do vaječného krému. Cesto vlejeme do pripravenej tortovej formy, zarovnáme a upečieme (cca 25 minút).Hotový korpus necháme vychladnúť v tortovej forme.

2. Krém: nad parou roztopíme bielu čokoládu s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom. Želatínu namočíme do 1 dl mlieka, pridáme k čokoláde a necháme ju roztopiť pri stálom miešaní. Nevaríme! Pridáme kokosový likér. K čokoládovej hmote primiešame jogurt a dohladka vymiešame. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na sáčku a opatrne vmiešame do krému. Hotový krém rovnomerne navrstvíme na tortový korpus, zarovnáme. Tortu vložíme do chladničky stuhnúť. (asi 3-4 hodiny)

3. 2 PL strúhaného kokosu dozlata opražíme na suchej panvici. S opraženým kokosom ozdobíme vrch torty.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kávová torta
Halušky maslové
Čerešňová torta z krehkého cesta
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
Domáca Marlenka
Bravčová zmes so šampiňónmi
Vyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou
Jemné kuracie prsia do chrumkava
Bravčové medailonky so syrovou omáčkou
Rybacie plátky na balkánsky spôsob