Cesto:
3 vajcia
60 g hnedého cukru
1 sáčok Bourbon vanilkový cukor
2 PL mlieka
80 g múky
50 g strúhaného kokosu
1 ČL kypriaceho prášku
Krém:
100 g bielej čokolády
3 PL mlieka
1 PL kokosového likéru (nemusí byť)
½ ČL vanilkového cukru
20 g želatíny
250 g bieleho jogurtu
4 PL hnedého cukru
1 sáčok práškovej šľahačky
Na ozdobu:
2 PL opraženého strúhaného kokosu
Príprava
1. Cesto: rúru predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu s priemerom 17 cm vytrieme maslom. Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom. Šľaháme 6-7 minút, kým dostaneme našľahaný krém. Múku zmiešame s kokosom, kypriacim práškom a pridáme do vaječného krému. Cesto vlejeme do pripravenej tortovej formy, zarovnáme a upečieme (cca 25 minút).Hotový korpus necháme vychladnúť v tortovej forme.
2. Krém: nad parou roztopíme bielu čokoládu s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom. Želatínu namočíme do 1 dl mlieka, pridáme k čokoláde a necháme ju roztopiť pri stálom miešaní. Nevaríme! Pridáme kokosový likér. K čokoládovej hmote primiešame jogurt a dohladka vymiešame. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na sáčku a opatrne vmiešame do krému. Hotový krém rovnomerne navrstvíme na tortový korpus, zarovnáme. Tortu vložíme do chladničky stuhnúť. (asi 3-4 hodiny)
3. 2 PL strúhaného kokosu dozlata opražíme na suchej panvici. S opraženým kokosom ozdobíme vrch torty.