Kokosová torta s bielou čokoládou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Cesto:
3 vajcia
60 g hnedého cukru
1 sáčok Bourbon vanilkový cukor
2 PL mlieka
80 g múky
50 g strúhaného kokosu
1 ČL kypriaceho prášku

Krém:
100 g bielej čokolády
3 PL mlieka
1 PL kokosového likéru (nemusí byť)
½ ČL vanilkového cukru
20 g želatíny
250 g bieleho jogurtu

4 PL hnedého cukru
1 sáčok práškovej šľahačky

Na ozdobu:
2 PL opraženého strúhaného kokosu


Príprava

1. Cesto: rúru predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu s priemerom 17 cm vytrieme maslom. Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom. Šľaháme 6-7 minút, kým dostaneme našľahaný krém. Múku zmiešame s kokosom, kypriacim práškom a pridáme do vaječného krému. Cesto vlejeme do pripravenej tortovej formy, zarovnáme a upečieme (cca 25 minút).Hotový korpus necháme vychladnúť v tortovej forme.

2. Krém: nad parou roztopíme bielu čokoládu s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom. Želatínu namočíme do 1 dl mlieka, pridáme k čokoláde a necháme ju roztopiť pri stálom miešaní. Nevaríme! Pridáme kokosový likér. K čokoládovej hmote primiešame jogurt a dohladka vymiešame. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na sáčku a opatrne vmiešame do krému. Hotový krém rovnomerne navrstvíme na tortový korpus, zarovnáme. Tortu vložíme do chladničky stuhnúť. (asi 3-4 hodiny)

3. 2 PL strúhaného kokosu dozlata opražíme na suchej panvici. S opraženým kokosom ozdobíme vrch torty.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čínsky šalát z hlávkovej kapusty
Studená misa v žemľovom venci
Špagety s kuracími prsiami a so šampiňónmi
Štvorlístky pre šťastie
Krémová šampiňónová polievka
Husárske gombičky
Piškótová roláda s malinovou šľahačkou
Jablkový hrnčekový koláč
Celozrnné muffinky so sušeným ovocím
Hydinová terinka