Kakaový medovník

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na pláty:
150 g masla
150 g cukru
1 vajce
3 lyžice kakaa
3 lyžice medu
1 lyžička prášku do pečiva
400 g múky

Na náplň:
500 ml mlieka
2 lyžice múky
2 lyžice škrobu
2 lyžičky vanilkového cukru
250 g masla
150 g práškového cukru
4 lyžice medu
1 lyžica rumu


Príprava

1. Zo surovín na cesto spracujte husté cesto. Rozdeľte na niekoľko častí, podľa veľkosti plechu tak, aby ste získali tenké pláty. Pečte pri 180 stupňoch cca 10 - 15 minut. Pláty budú mäkké, pečte ich preto na plechu vyloženom papierom na pečenie a s ním vyberte z plechu, aby sa pláty nepotrhali. Opatrne odstráňte papier a pláty nechajte vychladnúť. Po vychladnutí budú tvrdé, ako sušienky.

2. Na náplň zmiešajte v troške mlieka škrob a múku. Zvyšok mlieka prevarte s vanilkovým cukrom, a do vriaceho mlieka primiešajte mlieko so škrobom a múkou a miešajte do zhustnutia. Uvarenú kašu za stáleho miešania vychlaďte.

3. Do vychladnutej zmesi pomaly primiešajte maslo s cukrom. Pridajte rum a med a miešajte, kým sa zmes nespojí. Natrite pláty krémom a dajte do chladu cez noc. Na vrch dajte ľahké závažie, napr. plech na pečenie. Na druhý deň budú pláty mäkké a navlhčené od krému. Vrh môžete natrieť tenkou vrstvou marmelády a posypať najemno nastrúhaným zbytkom z plátkov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Nakladané mäso s krabími tyčinkami
Fašiangové šišky
Knedle kysnuté
Jogurtovo-čokoládové rezy
Penne s pikantnou omáčkou
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Španielska hnedá omáčka
Karamelky
Pohánkové palacinky
PRIHLÁSENIE