Džem z marhúľ a pomarančov

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Rozpočet na asi 7 fliaš (po 450 g):
1,25 kg marhúľ
¾ l pomarančovej šťavy (asi 6 čerstvých plodov)
1,5 kg cukru
želírovací prostriedok


Príprava

1. Prevaríme dostatočné množstvo vody. Marhule v niekoľkých dávkach krátko ponoríme do vriacej vody a hneď ochladíme studenou vodou. Ošúpeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Odvážime si 1 kg cukru.
2. Cukor v kastróli zmiešame so želírovacím prostriedkom, zalejeme pomarančovou šťavou a dôkladne premiešame. Marhule nakrájame na menšie kśky a pridáme k sirupu.
3. Zmes čo najrýchlejšie prevaríme a za stáleho miešania 5 minút prudko povaríme. Odstavíme a hneď plníme do fliaš. Uzavrieme a uložíme do chladu. Fľaše pred použitím opláchneme horúcou vodou a osušíme čistou utierkou.- načatý džem spotrebujeme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Torta z hydinového mäsa
Včelie bodnutie
Čokoládové košíčky s krémom
Králik na šampiňónoch
Zuzkin šalát
Vaječný punč s rýnskym vínom
Horúca čokoláda s kávou
Škvarkové trojuholníky so slivkovým lekvárom
Pikantné bravčové mäso
Toastová bomba