Gaštanová pena

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

350 g gaštanového pyré (môže byť mrazené v kocke)
500 ml šľahačky
100 g mliečnej čokolády
8 plátkov želatíny
8 vaječných žĺtkov
60 ml jablkovej šťavy
4 cl rumu


Príprava

1. Želatínu namočíme podľa návodu na obale.
2. Žĺtky s jablkovou šťavou vyšľaháme nad horúcou parou do peny. Keď je masa dostatočne zohriata, ale nie vriaca, pridáme želatínu, ďalej šľaháme, ale ešte pred bodom varu zložíme zo sporáka. Prešľahávame až do vychladnutia.
3. Rozpustíme čokoládu. Rozmrazané gaštanové pyré, rum a rozpustenú čokoládu zmiešame a opatrne vmiešame ušľahanú šľahačku. Potom zmiešame s vajíčkovou hmotou.
4. Zapekaciu misu poprášime niekoľkými kvapkami vody a vyložíme potravinovou fóliou. Naplníme masou a dáme do druhého dňa stuhnúť do chladničky.
5. Vyklopíme a podávame nakrájané na plátky alebo v pohári.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sladko-kyslá omáčka
Chutné obložené sendviče a la Iva
Šľahačkovo-jahodové palacinky
Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou
Bulharská nátierka
Cestoviny so smotanou, nivou a cesnakom
Nátierka na hrianky
Jablkové rezy s tvarohom
Karfiolový nákyp
Tradičné úhrabky