Gaštanová pena

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

350 g gaštanového pyré (môže byť mrazené v kocke)
500 ml šľahačky
100 g mliečnej čokolády
8 plátkov želatíny
8 vaječných žĺtkov
60 ml jablkovej šťavy
4 cl rumu


Príprava

1. Želatínu namočíme podľa návodu na obale.
2. Žĺtky s jablkovou šťavou vyšľaháme nad horúcou parou do peny. Keď je masa dostatočne zohriata, ale nie vriaca, pridáme želatínu, ďalej šľaháme, ale ešte pred bodom varu zložíme zo sporáka. Prešľahávame až do vychladnutia.
3. Rozpustíme čokoládu. Rozmrazané gaštanové pyré, rum a rozpustenú čokoládu zmiešame a opatrne vmiešame ušľahanú šľahačku. Potom zmiešame s vajíčkovou hmotou.
4. Zapekaciu misu poprášime niekoľkými kvapkami vody a vyložíme potravinovou fóliou. Naplníme masou a dáme do druhého dňa stuhnúť do chladničky.
5. Vyklopíme a podávame nakrájané na plátky alebo v pohári.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Krabia nátierka II.
Perník s jablkami
Rigoletto rezy
Slepačia polievka s rezancami
Pikantné bravčové rebierka
Broskyňová torta so zmrzlinou
Poľovnícka polievka s kuriatkami
Bravčové rezne s ananásom
Vyprážané kurča a la Iva
Sabolčská makovo-jablková torta