Kurča Kung Pao
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
4 kuracie rezne
1 malá sójová omáčka
1/2 krabide solamylu
3 vajcia
trochu worcesteru
cukor
voda alebo bile víno na podlievanie
100 g nesolených arašíd
1 konzerva šampiňónov
zelenina podľa chuti (cibuľa, pór, pekingská kapusta)
Príprava
1. Kuracie rezne nakrájame na prúžky, naložíme do vajec a solamylu, mäso potom ihned kúsok po kúsku vyprážame úplne ponorené v rozpálenom oleji alebo vo fritéze.
2. Na panvici na troche oleja opražíme arašidy, šampiňóny a zeleninu. K tomu pridáme už vypražené mäso a zalejeme omáčkou (Nalejeme celú sójovú omáčku, trochu worcesteru, dolejeme vodou alebo bielym vínom aby celé bolo do pol litra a osladíme podľa chuti - 10 až 12 ČL cukru. Celé to asi 3 minúty povaríme a nakoniec zaprášime solamylom, aby sa nám urobila hustejšia omáčka).
Mäso môžeme vypražiť i deň vopred.
Príloha: ryža, hranolky, opražené cestoviny
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kuracie stehná s medomRizoto s kuracím mäsomVynikajúce lángoše - príprava cesta aj v pekárničkeHruška s čokoládovým krémomZelerová nátierkaViedenská roštenkaSviečková na smotaneKurča dusené na červenom víneSchwarzwaldský pohárZapečené zemiaky s kuracím a krabím mäsom