Zapekané palacinky s karamelovým pudingom
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Palacinky:
3 hrnčeky polohrubej múky
3 hrnčeky minerálky
2 vajcia
1 KL prášku do pečiva
1 KL soli
1 PL práškového cukru
hrozienka (nemusia byť)
Puding:
1 liter mlieka
2 karamelové pudingy
5 PL kryštálového cukru *
Perinka:
3 bielky
3 PL práškového cukru
Ozdoba:
šľahačka
Príprava
1. Na palacinky treba urobiť cesto z troch hrnčekov polohrubej múky, troch hrnčekov minerálky.
Z múky a vody metličkou vyšľahajte hladkú zmes, pridajte kávovú lyžičku prášku do pečiva, soľ, práškový cukor, vajcia.
Cesto dobre vymiešajte a dajte na chvíľku do chladu odpočinúť a múku nabobtnať
2. Uvarte puding z litra mlieka, dvoch pudingových karamelových práškov a piatich lyžíc cukru. Puding nemusíte variť do úplného zhustnutia, keď bude redší, lepšie zalejete pripravené palacinky v pekáčiku.
3. Upečte palacinky a mierne vychladnuté ich potierajte uvareným pudingom. Naplnené palacinky zviňte, nakrájajte na polovičky, nech to lepšie vyzerá a naukladajte do zapekacej misy a zalejte zvyšným pudingom. Dajte palacinky zapiecť. Postačí polhodinka pri teplote 170 stupňov.
4. Medzitým vyšľahajte elektrickým šľahačom na najvyššej rýchlosti bielka s cukrom, vyberte z rúry "predpečené" palacinky, vrch potrite bielkovou penou, a dajte zapiecť do zlata. Ohrev zhora, 190 stupňov, asi 5 minút. Dávajte pozor, sneh sa rýchlo spaľuje.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Reďkovkový šalátKura so sladkou chilli omáčkouFarebný gulášKuracina s tatárskou omáčkouHorúca čokoláda - silnáLievance s citrónovým krémomVyprážaný Hermelín so šampiňóvou plnkouBravčové so zeleným hráškomDžem z marhúľ a pomarančovPolievka Minestrone (talianska špecialita)