Zapekané palacinky s karamelovým pudingom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Palacinky:
3 hrnčeky polohrubej múky
3 hrnčeky minerálky
2 vajcia
1 KL prášku do pečiva
1 KL soli
1 PL práškového cukru
hrozienka (nemusia byť)

Puding:
1 liter mlieka
2 karamelové pudingy
5 PL kryštálového cukru *

Perinka:
3 bielky
3 PL práškového cukru

Ozdoba:
šľahačka


Príprava

1. Na palacinky treba urobiť cesto z troch hrnčekov polohrubej múky, troch hrnčekov minerálky.
Z múky a vody metličkou vyšľahajte hladkú zmes, pridajte kávovú lyžičku prášku do pečiva, soľ, práškový cukor, vajcia.
Cesto dobre vymiešajte a dajte na chvíľku do chladu odpočinúť a múku nabobtnať

2. Uvarte puding z litra mlieka, dvoch pudingových karamelových práškov a piatich lyžíc cukru. Puding nemusíte variť do úplného zhustnutia, keď bude redší, lepšie zalejete pripravené palacinky v pekáčiku.
3. Upečte palacinky a mierne vychladnuté ich potierajte uvareným pudingom. Naplnené palacinky zviňte, nakrájajte na polovičky, nech to lepšie vyzerá a naukladajte do zapekacej misy a zalejte zvyšným pudingom. Dajte palacinky zapiecť. Postačí polhodinka pri teplote 170 stupňov.

4. Medzitým vyšľahajte elektrickým šľahačom na najvyššej rýchlosti bielka s cukrom, vyberte z rúry "predpečené" palacinky, vrch potrite bielkovou penou, a dajte zapiecť do zlata. Ohrev zhora, 190 stupňov, asi 5 minút. Dávajte pozor, sneh sa rýchlo spaľuje.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekané špagety s kuracím mäsom
Florentínky
Anglické rohlíky
Koktail - Red Apple Martini
Teplé chlebíčky so salámou
Pletený jablkový závin
Ratatouille
Špagety zapečené s lečom
Smotanová torta – malá
Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
PRIHLÁSENIE