Syrové fondue

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g topeného syra
200 g ementálu
1 PL masla
1 strúčik cesnaku
1 ČL hladkej múky
½ litra mlieka
trochu mletého čierneho korenia
trochu muškátu
sendviče


Príprava

1. Ohňovzdorný keramický hrniec potrieme zvnútra očisteným strúčikom cesnaku. Maslo rozpustíme pri miernej teplote, pridáme múku a krátko premiešame.

2. Zalejeme mliekom, metličkou rozmiešame a pri miernej teplote 10 minút povaríme.

3. Syr nakrájame na tenké pásiky, pridáme do mliečnej hmoty a miešame, kým sa celkom nerozpustí. Okoreníme a dochutíme mletým čiernym korením a muškátom.

4. Fondue sa podáva v spoločnom hrnci. Hrniec s fondue postavíme na ohrievač uprostred stola. Fondue počas jedla udržiavame stále v pomalom vare. Sendviče nakrájame na veľké kocky – tie si každý napichuje špeciálnou vidličkou a namáča vo fondue. Syrovú masu občas premiešame, aby sa fondue nepripálilo.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapečené zemiaky s kuracím a krabím mäsom
Kinder mliečny rez
Medrech
Švédska mandľová torta
Cuketový pekáč
Orechová roláda s perníkom
Zapečená kuracina so slaninou a syrom
Ríbezle s jablkami
Pistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)
Carpaccio z vajíčka