Marhuľová torta s parížskou šľahačkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Na tortovú formu s priemerom 22 centimetrov potrebujeme:

Na spodnú vrstvu a náplň:
250 g piškót
2 lyžice ríbezľovej marmelády
150 g kompótových marhúľ

Na krém:
200 ml smotany na šľahanie
200 g ​Lu​činy​ ​(mascarpone​ alebo ​bánovecká nátierka​-natur​)
​1​00 g práškového cukru
10 g želatíny v prášku

Na parížsku šľahačku:
500 ml smotany na šľahanie
20 g kakaa
4 lyžice kryštálového cukru
hoblinky z bielej čokolády na ozdobu


Príprava

1. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku. Zohrejeme smotanu v kastróliku, pridáme kakao a cukor, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Potom ju dáme do chladničky a necháme poriadne vychladiť. Druhý deň sa môžeme vrhnúť na samotn​ú​ tortu.

2. Krém pripravíme tak, že vyšľaháme smotanu, pridáme k nej ​Lu​činu, cukor a želatínu, ktorú vyrobíme podľa návodu na obale.

3. Tortovú formu vyložíme potravinovou fóliou a na dno ​poukladáme piškóty. Zvyšné piškóty vždy po dvojiciach zlepíme ríbezľovou marmeládou.

4. Marhule nakrájajme na kúsky. Spodnú vrstvu piškót zalejeme polovicou krému (budú trochu plávať),​ na to​ poukladá​tme marhu​le​, zlepen​é​ piškót​y​, prelejeme zvyškom krému a dáme do chladničky na dve hodiny vychladiť.

5. Potom vyšľaháme pripravenú parížsku šľahačku a potrieme ňou celú tortu. Dozdobíme hoblinkami z bielej čokolády, všetko vrátime do chladničky a podávame riadne vychladené.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Toasty na anglický spôsob
Cuketový pekáč
Kubánsky rez
Cukiny na sladkokyslo
Kapustové rezy s mletým mäsom
​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku
Plnka k pečenej hydine
Kakaová roláda s orechovým krémom
Kuracie pečene s bagetou
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
PRIHLÁSENIE