Marhuľová torta s parížskou šľahačkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Na tortovú formu s priemerom 22 centimetrov potrebujeme:
Na spodnú vrstvu a náplň:
250 g piškót
2 lyžice ríbezľovej marmelády
150 g kompótových marhúľ
Na krém:
200 ml smotany na šľahanie
200 g Lučiny (mascarpone alebo bánovecká nátierka-natur)
100 g práškového cukru
10 g želatíny v prášku
Na parížsku šľahačku:
500 ml smotany na šľahanie
20 g kakaa
4 lyžice kryštálového cukru
hoblinky z bielej čokolády na ozdobu
Príprava
1. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku. Zohrejeme smotanu v kastróliku, pridáme kakao a cukor, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Potom ju dáme do chladničky a necháme poriadne vychladiť. Druhý deň sa môžeme vrhnúť na samotnú tortu.
2. Krém pripravíme tak, že vyšľaháme smotanu, pridáme k nej Lučinu, cukor a želatínu, ktorú vyrobíme podľa návodu na obale.
3. Tortovú formu vyložíme potravinovou fóliou a na dno poukladáme piškóty. Zvyšné piškóty vždy po dvojiciach zlepíme ríbezľovou marmeládou.
4. Marhule nakrájajme na kúsky. Spodnú vrstvu piškót zalejeme polovicou krému (budú trochu plávať), na to poukladátme marhule, zlepené piškóty, prelejeme zvyškom krému a dáme do chladničky na dve hodiny vychladiť.
5. Potom vyšľaháme pripravenú parížsku šľahačku a potrieme ňou celú tortu. Dozdobíme hoblinkami z bielej čokolády, všetko vrátime do chladničky a podávame riadne vychladené.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Trojvrstvový zákusok bez pečeniaŠpagety s kuracími prsiami a so šampiňónmiPudingové koláčikyTortilly s kuracím mäsomBylinkové minibagetyBravčová zmes so šampiňónmiVeniec s kandizovaným ovocímCícerová nátierkaDomáci čokoládový termixŠkvarkový závin