Krémová šampiňónová polievka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
300 g šampiňónov
2 zemiaky
1 strúčik cesnaku
2 PL masla
3 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 cibuľa
¾ l mlieka
¼ ČL mäsového extraktu
soľ
mleté čierne korenie
Príprava
1. Ošúpané zemiaky pokrájame na kolieska, cibuľu a cesnak nadrobno. Huby očistíme, nožičky nakrájame.
2. Maslo speníme. Zemiaky, nožičky húb, cibuľu a cesnak, spolu s 2 lyžicami nasekanej petržlenovej vňate na ňom za stáleho miešania podusíme do sklovita. Podlejeme mliekom a prikryté varíme. Pozor, aby polievka nevykypela!!!!!
3. Polievku scedíme, obsah sita rozmixujeme a pridáme do polievky. Ak chceme, aby bola zamatovo hladká, znova ju prefiltrujeme a prevaríme.
4. Dochutíme mäsovým extraktom, osolíme a okoreníme. Klobúčiky šampiňónov pokrájame na tenké plátky priamo do polievky, aby zostali biele, a ešte minútu povaríme. Ochutíme, pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Sekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótomKnedle kysnutéMexická čokoládaZeleninové lievanceVaječná nátierka s cesnakomBábovka bez vajec a bez mliekaToastová roláda nepečenáKokosová torta s bielou čokoládouNemiesený chliebPlnka ako príloha k pečenej hydine