Encián (syr s bielou plesňou) v lístkovom ceste

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

200 g lístkového cesta
4 Enciány (po 100 g)
štipka čierneho korenia
1 žĺtok
1 PL kečupu
pór alebo zelená paprika
hladká múka na posypanie dosky
čerstvé bylinky na ozdobu


Príprava

1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doskej na tenký plát a rozkrojíme na 4 štvorce s rozmermi 15x15 cm.

2. Štvorce potrieme kečupom, posypeme štipkou čierneho korenia, môžme pridať trochu na kolieska nakrájaného póru alebo papriky, do stredu položíme Encián, znova trochu kečupu a pór. Syr dôkladne zabalíme zo všetkých strán, aby nevytiekol.

3. Balíčky natrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme na papierom vyložený plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút.

4. Hotové porcie ozdobíme čerstvými bylinkami a ihneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Dukátové buchtičky s vanilkovo-rumovým krémom
Krémová špargľová polievka "extra"
Rezne z mletého mäsa so syrom
Levie oko
Pikantné bravčové rebierka
Škoricové slimáčiky so slivkami
Losos so švédskou omáčkou
Holandské chlebíčky
Švédska mandľová torta
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi