200 g lístkového cesta
4 Enciány (po 100 g)
štipka čierneho korenia
1 žĺtok
1 PL kečupu
pór alebo zelená paprika
hladká múka na posypanie dosky
čerstvé bylinky na ozdobu
1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doskej na tenký plát a rozkrojíme na 4 štvorce s rozmermi 15x15 cm.
2. Štvorce potrieme kečupom, posypeme štipkou čierneho korenia, môžme pridať trochu na kolieska nakrájaného póru alebo papriky, do stredu položíme Encián, znova trochu kečupu a pór. Syr dôkladne zabalíme zo všetkých strán, aby nevytiekol.
3. Balíčky natrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme na papierom vyložený plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút.
4. Hotové porcie ozdobíme čerstvými bylinkami a ihneď podávame.