Bylinkové minibagety

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

200 g celozrnnej špaldovej múky
300 g hladkej chlebovej múky (T 650)
3- 4 dl vlažnej vody
1 ČL cukru
1 ČL soli
1 KL bazalky
1 KL oregána
2 ČL ľanových semienok
1 PL slnečnicových jadierok
1 strúčik cesnaku
olivový olej


Príprava

1. Zo všetkých prísad, okrem cesnaku a olivového oleja, vymiesime cesto (môžeme aj v pekárničke). Cesto necháme dobre vykysnúť - asi 1 hodinu. Cesnak pretlačíme a pomiešame s olivovým olejom (0,5 dl).

2. Cesto po vykysnutí ešte raz zľahka premiesime, vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a rozvaľkané cesto nakrájame na 1,5 - 2 cm široké pásy. Pásiky stočíme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme cesnakovým olejom a posypeme semiačkami.

3. Na plechu necháme ešte 30 minút podkysnúť. Medzi tým zohrejeme rúru na 180 stupňov. Bagetky upečieme v predhriatej rúre.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Lyonské bravčové rezne
Kačka na portskom
Kanadská omeleta
Baklažánová nátierka
Beigli -tradičný maďarský vianočný závin podľa Limary
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Zapekané cestoviny
Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami
Hroznový koláč
Tradičné úhrabky
PRIHLÁSENIE