Cesto:
170 g masla
170 g cukru
3 žĺtky
3 bielky
270 g múky
Posýpka:
100 g masla
175 g múky
100 g cukru
štipka škorice
250 g červených hroznových bobuliek
250 g zelených hroznových bobuliek
50 g nasekaných lieskovcov
strúhanka
Príprava
1. Rozpustíme 100 g masla. Zmiešme 175 g múky, 100 g cukru a škoricu, rozpustené maslo pridávame po kvapkách a všetko premiešame. Prstami vypracujeme posýpku.
2. Vymastíme a vysypeme si formu (o priemere asi 28 cm). Hrozno umyjeme, osušíme, odstránime zvyšky stopiek, jednotlivé bobuľky poprekrajujeme napoly a odstránime jadierka.
3. Maslo a cukor (po 170 g) vymiešame do peny, opatrne vmiešame žĺtky. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Preosejeme 270 g múky a opatrne spojíme s cestom.
4. Cesto vlejeme do formy, posypeme orieškami. Poukladáme hrozno, posypeme posýpkou. Pečieme v strede rozohriatej rúre (220°C, cca 40-50 minút).