Hroznový koláč
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
170 g masla
170 g cukru
3 žĺtky
3 bielky
270 g múky
Posýpka:
100 g masla
175 g múky
100 g cukru
štipka škorice
250 g červených hroznových bobuliek
250 g zelených hroznových bobuliek
50 g nasekaných lieskovcov
strúhanka
Príprava
1. Rozpustíme 100 g masla. Zmiešme 175 g múky, 100 g cukru a škoricu, rozpustené maslo pridávame po kvapkách a všetko premiešame. Prstami vypracujeme posýpku.
2. Vymastíme a vysypeme si formu (o priemere asi 28 cm). Hrozno umyjeme, osušíme, odstránime zvyšky stopiek, jednotlivé bobuľky poprekrajujeme napoly a odstránime jadierka.
3. Maslo a cukor (po 170 g) vymiešame do peny, opatrne vmiešame žĺtky. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Preosejeme 270 g múky a opatrne spojíme s cestom.
4. Cesto vlejeme do formy, posypeme orieškami. Poukladáme hrozno, posypeme posýpkou. Pečieme v strede rozohriatej rúre (220°C, cca 40-50 minút).
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Dobrota z jabĺkPrasačie ušká z lístkového cestaLosos so švédskou omáčkouMexické zemiaky s fazuľouBryndzové tyčinkySyrové rožky z mäkkého, jogurtového cesta - hrnčekovéSyrové štvorčeky so sezamomSlivkový koláč s mandľamiNátierka z filé a la homárBravčová panenka s omáčkou z červeného korenia