Švédska mandľová torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

4 vajcia
25 dkg mletých mandlí
15 dkg hnedého cukru
1,5 dl smotany na šľahanie
20 dkg masla
6 dkg cukru
5 dkg mandľových lupienok


Príprava

1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne zašľaháme hnedý cukor. Do tuhého snehu opatrne primiešame mleté mandle. Cesto prelejeme do menšej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.

2. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov. Upečený korpus vychladíme.

3. Medzitým si pripravíme krém: Žĺtky vymiešame s cukrom a so smotanou a na miernom ohni zohrievame, kým nám krém nezačne hustnúť. Nesmie vrieť!!! Odstavíme z ohňa a teplý krém vymiešame s maslom, necháme vychladnúť.

4. Vychladnutý korpus v strede prerežeme na 2 pláty. Na spodný plát nanesieme polovicu krému, zakryjeme druhým plátom a so zbytkom krému potrieme vrchný plát a boky. Vrch posypeme mandľovými lupienkami.

Tortu podávame schladenú.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Gazdovská polievka
Baranina s mrkvou
Kačka na portskom
Opekané cestoviny a la Čína
Morčací guláš
Chutné kuracie prsia
Kakaový medovník
Ríbezľový džem
Jahňací guláš s paradajkami
Kura pečené s citrusovými plodmi