Biskupský chlebík II.

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) jenny82
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
20 dkg zmiešaného sušeného ovocia
20 dkg margarínu na pečenie
12 dkg práškového cukru
8 dkg kryštálového cukru
nastrúhaná kôra z 1 citróna
4 vajcia
20 dkg hladkej múky
prášok do pečiva na špičku noža
1 balenie vanilkového cukru

Na zdobenie:
5 dkg orechov


Príprava

1. Vajíčka oddelíme. Bielky dáme do jednej väčšej misy a žĺtky do šálky. K bielkam pridáme kryštálový cukor. Citrón nastrúhame, múku preosejeme a pomiešame s práškom do pečiva a sušeným ovocím.

2. Orechy na zdobenie posekáme nahrubo. Vymiešame mäkký margarín pomocou ručného šľahača, pridáme preosiaty práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkový cukor. Po získaní penistej hmoty po jednom primiešame vaječné žĺtky.

3. Bielky s kryštálovým cukrom vymiešame do krémového snehu. Tretinu bielkového snehu pridáme k margarínovému základu, vareškou jemne premiešame a potom pridáme zvyšok bielkového snehu a 2 až 3-krát premiešame. Lyžicou pridáme polovicu múčnej zmesi, 3 až 4-krát premiešame a pridaním zvyšnej múčnej zmesi vytvoríme homogénnu masu.

4. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej hranatej formy na biskupský chlebík. Upravíme, posypeme nahrubo nasekanými orechmi, aby vytvárali jeden súvislý pás pozdĺž povrchu chlebíka.

5. Pečieme 35-40 minút v predhriatej rúre pri teplote 175°C. Keď trochu vychladne, vyberieme z formy a nakrájame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čínsky šalát z hlávkovej kapusty
Čínska ostro-kyslá polievka a la Era
Pstruh s mandľami
Paratha - indický chlieb
Šťavnaté florentínky s kandizovaným ovocím
Rezne v zemiakovom cestíčku
Balkánsky pekáč
Špagety carbonara so smotanou
Hovädzie na smotane s hubami
Francúzske zemiaky