Maslové halušky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

30 dkg hladkej múky
2 vajcia
1 kávová lyžička soli
14 PL vody
5 dkg + 2 PL roztopeného masla


Príprava

1. Vajcia rozhabarkujeme so soľou, pridáme múku, vodu a dobre premiešame, pridáme 5 dkg roztopeného maslo a vypracujeme stredne riedke cesto, ktoré necháme odpočívať pol hodinu.

2. Do väčšieho hrnca dáme vrieť vodu posolenú 1 lyžicou soli. Halušky hádžeme pomocou haluškára do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a premiešame s 2 lyžicami roztopeného masla. Podávame ako prílohu ku gulášom, ku kurati na paprike alebo na smotane....atď.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Cesnaková nátierka
Teľací rezeň s višňovou omáčkou
Pikantný naložený hermelín
Zemiakové knedle so žemľou
Zemiakový šalát so slaninou
Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou
Džem z marhúľ a pomarančov
Francúzka cibuľová polievka
Jahodovo-pomarančový džem