Roštenka Esterházy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 plátky rozbifu alebo rebra po 150 g (asi 1,5 hrubé plátky)
2 cibule
300 g mrkvy
200 g zeleru
200 g koreňového petržlenu
2 PL múky
2 PL masti
1 PL sladkej papriky
mleté čierne korenie
soľ
¼ l + 1/8 l mäsového vývaru
1 bobkový list
½ ČL majoránky
4 citrónové plátky
2 PL masla
1 ČL kaparov
1/8 l kyslej smotany


Príprava

1. Mäso potrieme soľou a korením. Cibuľu a zeleninu ošúpeme, potom nakrájame na rezančeky.

2. Masť rozohrejeme, mäso opražíme 6 minút do zlatista, často obraciame. Vyberieme. Štvrtinu cibule a zeleniny opečieme s múkou a paprikou, potom zmiešame s ¼ l mäsového vývaru a necháme vzkypieť.

3. Bobkový list, majoránku, citrónové plátky a kapary dáme do omáčky, mäso necháme zmäknúť.

4. Osobitne speníme maslo, ¾ cibule a zeleniny dusíme do sklena - asi 45 minút. Zalejeme 1/8 l vývaru a prikryté dáme pomaly dusiť - 5 minút.

5. Mäso a zeleninu rozdelíme na taniere. Omáčku precedíme, vmiešame do nej smotanu, necháme zovrieť a ochutíme. Podávame s ryžou alebo s tarhoňou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bylinkové minibagety
Bravčové ragú z mletého mäsa
Mäso s ryžou na balkánsky spôsob
Paratha - indický chlieb
Sladko-kyslá omáčka
Berlínsky zemiakový šalát
Morčací guláš
Obložená žemľa
Šťaveľový prívarok (šóška)
Slivkový koláč s posýpkou