Roštenka Esterházy
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
4 plátky rozbifu alebo rebra po 150 g (asi 1,5 hrubé plátky)
2 cibule
300 g mrkvy
200 g zeleru
200 g koreňového petržlenu
2 PL múky
2 PL masti
1 PL sladkej papriky
mleté čierne korenie
soľ
¼ l + 1/8 l mäsového vývaru
1 bobkový list
½ ČL majoránky
4 citrónové plátky
2 PL masla
1 ČL kaparov
1/8 l kyslej smotany
Príprava
1. Mäso potrieme soľou a korením. Cibuľu a zeleninu ošúpeme, potom nakrájame na rezančeky.
2. Masť rozohrejeme, mäso opražíme 6 minút do zlatista, často obraciame. Vyberieme. Štvrtinu cibule a zeleniny opečieme s múkou a paprikou, potom zmiešame s ¼ l mäsového vývaru a necháme vzkypieť.
3. Bobkový list, majoránku, citrónové plátky a kapary dáme do omáčky, mäso necháme zmäknúť.
4. Osobitne speníme maslo, ¾ cibule a zeleniny dusíme do sklena - asi 45 minút. Zalejeme 1/8 l vývaru a prikryté dáme pomaly dusiť - 5 minút.
5. Mäso a zeleninu rozdelíme na taniere. Omáčku precedíme, vmiešame do nej smotanu, necháme zovrieť a ochutíme. Podávame s ryžou alebo s tarhoňou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Jahodová torta s bielou čokoládouKoložvárska kapustaLetný šalát s ananasomŠkvarkové pagáčikyDusené pečené hovädzie mäso na hubáchĽadový šalát so schwarzvaldskou šunkouJablková torta s vanilkovým krémomJemná bábovkaTalianska fazuľová polievkaKysnutý koláč s nutellovou plnkou