Dobrota z jabĺk

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

150 g práškového cukru
250 g polohrubej múky
2 vajcia
1 PL kakaa
200 ml oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 PL rumu
1/4 l mlieka
350 g nastrúhaných jabĺk
100-150 g nasekaných orechov

Poleva:
80 g masla
80 g práškového cukru
1/2 pudingového prášku
1,5 PL horúcej vody
1 PL rumu
2 PL kakaa


Príprava

1. Cukor a vanilkový cukor, múku, vajcia, olej, kakao, rum, mlieko a prášok do pečiva zmiešame a všetko vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Pridáme vrstvu nastrúhaných jabĺk a orechov. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

2. Vychladnutý múčnik polejeme polevou. Na polevu zmiešame všetky ingrediencie a do hladka vymiešame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové trubičky
Kuracie prsia s medom
Tvarohovo-syrové dukáty
Maďarská nátierka
Cesnaková omáčka
Lososová nátierka
Špagety zapečené s lečom
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Kakaovo-škoricový krémeš
Ryba po provensálsky