4 plátky bravčového mäsa nebo kuracích pŕs
cesnak
majoránka
anglická slanina
Hermelín alebo Niva
soľ
mleté čierne korenie
cibuľa
olej
Príprava
1. Plátky mäsa rozklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme roztlačeným cesnakom, posypeme majoránkou.
2. Do slaniny zabalíme Hermelín alebo Nivu a dáme do prostriedku plátku. Plátok prehneme a pritlačíme alebo prepichneme špáradlom tak, aby sa neroztvorilo a dáme na rozpálený olej a opekáme z oboch strán dozlata.
3. Potom kapsy vyberieme z panvice a preložíme na tanier. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a necháme chvíľku orestovať. Pridáme kapsy a dusíme do zmäknutia.
Omáčka, aby bola jemnejšia, sa môže aj rozmixovať.