Cesnakové kapsy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 plátky bravčového mäsa nebo kuracích pŕs
cesnak
majoránka
anglická slanina
Hermelín alebo Niva
soľ
mleté čierne korenie
cibuľa
olej


Príprava

1. Plátky mäsa rozklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme roztlačeným cesnakom, posypeme majoránkou.

2. Do slaniny zabalíme Hermelín alebo Nivu a dáme do prostriedku plátku. Plátok prehneme a pritlačíme alebo prepichneme špáradlom tak, aby sa neroztvorilo a dáme na rozpálený olej a opekáme z oboch strán dozlata.

3. Potom kapsy vyberieme z panvice a preložíme na tanier. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a necháme chvíľku orestovať. Pridáme kapsy a dusíme do zmäknutia.
Omáčka, aby bola jemnejšia, sa môže aj rozmixovať.

Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ovsené placky s čokoládou
Anglické rohlíky
Prírodné bravčové rezne s bazalkou
Bleskové rezy
Pečený losos na pomarančoch
Šalát Cézar
Ováliky z lístkového cesta
Švédska mandľová torta
Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom
Mäso dvoch vôni a chutí