Cesnakové kapsy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 plátky bravčového mäsa nebo kuracích pŕs
cesnak
majoránka
anglická slanina
Hermelín alebo Niva
soľ
mleté čierne korenie
cibuľa
olej


Príprava

1. Plátky mäsa rozklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme roztlačeným cesnakom, posypeme majoránkou.

2. Do slaniny zabalíme Hermelín alebo Nivu a dáme do prostriedku plátku. Plátok prehneme a pritlačíme alebo prepichneme špáradlom tak, aby sa neroztvorilo a dáme na rozpálený olej a opekáme z oboch strán dozlata.

3. Potom kapsy vyberieme z panvice a preložíme na tanier. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a necháme chvíľku orestovať. Pridáme kapsy a dusíme do zmäknutia.
Omáčka, aby bola jemnejšia, sa môže aj rozmixovať.

Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Šalát na letnú večeru
Nepečené orechové štvorčeky
Štedrovečerná kapustnica mojej mamy
Anglické rohlíky
Mexický šalát
Vyprážané kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou
Zeleninová polievka
Ryba po balkánsky
Prekladané kuracie prsia
Celozrnné žemle so semiačkami