menšie zemiaky
300 g salámy
100 ml oleja
3 vajcia
1PL plnotučnej horčice
1 sáčok mrazenej zeleninovej zmesi Čínska zelenina
1 lyžička kari korenia
1 lyžička mletej červenej papriky
1 lyžička soli
1 PL sójovej omáčky
1 PL worchestrovej omáčky
tvrdý sýr
Príprava
1. Surové zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme a rozpolíme. Poukladáme na vymazaný plech reznou stranou nahor.
2. V mise premiešame olej, korenie, obe omáčky, soľ, horčicu a vajce. Pridáme postrúhanú salámu a mrazenú zeleninu a dôkladne premiešame. Podľa potreby zriedime vodou (100-120 ml).
3. Touto zmesou zalejeme zemiaky na plechu. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme do zmäknutia zemiakov (cca hodinu). Asi 15 minút pred upečením posypeme strúhaným syrom.