Zapečené zemiaky s bylinkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg zemiakov
soľ
čierne korenie
50 g masla
30 g hladkej múky
600 ml mlieka
250 ml smotany
100 g strúhaného ementálu
zväzok zelených byliniek
maslo na vymazanie formy


Príprava

1. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode asi 20 minút.

2. Z masla, múky, mlieka a smotany uvaríme zápražku. Uvaríme hustý bešamel a rozpustíme v ňom polovicu syra. Osolíme a okoreníme.

3. Varené zemiaky pokrájame a dáme do vymastenej zapekacej formy. Rúru predhrejeme na 200°C.

4. Zmes byliniek umyjeme, osušíme a jemne posekáme. Polovicu vmiešame do bešamelu. Zemiaky prelejeme omáčkou, posypeme zbytkom byliniek a zvyšným syrom. Zapekáme asi 15 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zaklepávaný bravčový rezeň
Makový koláč lenivej ženy
Fazuľový strapkáč
Fašírka z ovsených vločiek
Holštajnský biftek
Špagety carbonara so smotanou
Vianočná štrúdla
Špagety s kuracím mäsom
Poľovnícka polievka s kuriatkami
Maslovo-syrové slané pečivo