Cesto:
6 vajec
12 dkg kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
12 dkg hladkej múky
nastrúhaná kôra z polovice citróna
Krém:
25 dkg Hera margarínu na pečenie
30 dkg práškového cukru
25 dkg tvarohu
1 balenie vanilkového cukru
nastrúhaná kôra z polovice citróna
1 konzerva marhúľ
Zdobenie:
práškový cukor
Príprava
1. Pripravíme piškótové cesto. Vajíčka oddelíme. Bielky spolu s celým množstvom cukru vyšľaháme do peny a potom pridáme aj žĺtky a citrónovú kôru a rýchlo premiešame na najvyššom rýchlostnom stupni ručného mixéra.
2. Opatrne pomocou varešky primiešame múku do vaječnej hmoty, potom cesto vylejeme na plech vyložený papierom a uhladíme. Pečieme 10-12 minút v predhriatej rúre pri teplote 220°C.
3. Keď cesto vychladne, krížom ho rozdelíme na dve časti.
4. Pripravíme krém. Mäkký margarín spolu s preosiatym práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou vymiešame do peny. Pridáme tvaroh a ďalej miešame do peny. Nakoniec primiešame aj na malé kocky nakrájané marhule, ktoré sme nechali odkvapkať a plnku dáme medzi dva pláty piškótového cesta.
5. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom nakrájame na kocky. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.