Piškótová kocka s tvarohovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
6 vajec
12 dkg kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
12 dkg hladkej múky
nastrúhaná kôra z polovice citróna

Krém:
25 dkg Hera margarínu na pečenie
30 dkg práškového cukru
25 dkg tvarohu
1 balenie vanilkového cukru
nastrúhaná kôra z polovice citróna
1 konzerva marhúľ

Zdobenie:
práškový cukor


Príprava

1. Pripravíme piškótové cesto. Vajíčka oddelíme. Bielky spolu s celým množstvom cukru vyšľaháme do peny a potom pridáme aj žĺtky a citrónovú kôru a rýchlo premiešame na najvyššom rýchlostnom stupni ručného mixéra.

2. Opatrne pomocou varešky primiešame múku do vaječnej hmoty, potom cesto vylejeme na plech vyložený papierom a uhladíme. Pečieme 10-12 minút v predhriatej rúre pri teplote 220°C.

3. Keď cesto vychladne, krížom ho rozdelíme na dve časti.

4. Pripravíme krém. Mäkký margarín spolu s preosiatym práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou vymiešame do peny. Pridáme tvaroh a ďalej miešame do peny. Nakoniec primiešame aj na malé kocky nakrájané marhule, ktoré sme nechali odkvapkať a plnku dáme medzi dva pláty piškótového cesta.

5. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom nakrájame na kocky. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cukiny na sladkokyslo
Zuzkin šalát
Koktail - Sex On The Beach
Čínsky šalát z hlávkovej kapusty
Topinky z Pardubíc
Pikantné bravčové rebierka
Plnený hermelín "Hawai"
Škvarkové alebo syrové pagáče
Šalát s debrecínskou salámou
Čokoládové košíčky s krémom