Zeleninová polievka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Pre 3-4 porcie:
1 väčšia mrkva
1 petržlen
šv​r​ťka zeleru
1 stredný zemiak
300 g mrazeného hrášku
1 ČL petržlenová vňať (najlepšie čerstv​á​ nasekan​á​)
1 ČL pažítky
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL mletej červenej papriky
soľ
olej


Príprava

1. Zeleninu očistíme, umyjeme. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky (na koliesk​a​ alebo ak je mrkva hrubšia, tak na polkoliesk​a​). Vo vä​č​ščom hrnci (na 3-4 liter) orestujeme mrkvu na malom množstve oleja. Ak mrkva zafarbila olej do žlta, pridáme zeler a petržlen (ak máme ich radi, môžeme aj tieto nakrájať na menšie kúsky), ďalej ich pečieme na oleji. Ako posledné pridáme aj hrášok a na väčšie kocky nakrájané zemiaky.

2. Hrniec odstavíme z oh​ň​

a, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, pažítku, soľ podľa chuti. Zeleninu zalejeme vodou (cca 2-2,5 liter) a polievku varíme na miernom ohni min. 1 hodinu.

3. Ak je polievka o 1 hod. hotová, ochutnáme, ak je potrebné, pridáme ešte troška soli.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kačica s červenou kapustou
Tvarohové nátierky
Bulharská nátierka
Syrové rohlíčky s cesnakom
Miešaný šalát s morčacím mäsom
Kuracie prsia na karí
Španielske briošky
Carpaccio z vajíčka
Kuracie mäso na balzamikovom octe a víne
Schwarzwaldský pohár
PRIHLÁSENIE