Zeleninová polievka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Pre 3-4 porcie:
1 väčšia mrkva
1 petržlen
švrťka zeleru
1 stredný zemiak
300 g mrazeného hrášku
1 ČL petržlenová vňať (najlepšie čerstvá nasekaná)
1 ČL pažítky
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL mletej červenej papriky
soľ
olej
Príprava
1. Zeleninu očistíme, umyjeme. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky (na kolieska alebo ak je mrkva hrubšia, tak na polkolieska). Vo väčščom hrnci (na 3-4 liter) orestujeme mrkvu na malom množstve oleja. Ak mrkva zafarbila olej do žlta, pridáme zeler a petržlen (ak máme ich radi, môžeme aj tieto nakrájať na menšie kúsky), ďalej ich pečieme na oleji. Ako posledné pridáme aj hrášok a na väčšie kocky nakrájané zemiaky.
2. Hrniec odstavíme z ohň
a, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, pažítku, soľ podľa chuti. Zeleninu zalejeme vodou (cca 2-2,5 liter) a polievku varíme na miernom ohni min. 1 hodinu.
3. Ak je polievka o 1 hod. hotová, ochutnáme, ak je potrebné, pridáme ešte troška soli.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Lahôdková nátierkaCookie s hnedým cukromTekvicový krémTuniakový šalát s kukuricouRyba po gréckyŠkoricové slimáčiky so slivkamiŠalát "RUMCAJS"Orechové guľkyFrancúzske zemiakyToasty na anglický spôsob