Bravčový fazuľový guláš
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 90 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
150 g bielej fazule
400 g bravčového pliecka
1 cibuľa
soľ
mletá sladká i pálivá paprika
olej
2 strúčiky cesnaku
drvená rasca
2 lyžice paradajkového pretlaku alebo kečupu
2 lyžice hladkej múky
majoránka
kúsok údeného mäsa
1 malá zelená paprika
bobkový list
Príprava
1. Fazuľu preberieme, opláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme niekoľko hodín odstáť, najlepšie cez noc. Potom vodu zlejeme, fazuľu zalejeme vodou a uvaríme do mäkka (pozor, vodu nesolíme).
2. Bravčové pliecko nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Speníme ju na rozpálenom oleji, vmiešame mletú červenú papriku a speníme. Zalejeme trochou vody a privediem do varu.
3. Pridáme mäso, paradajkový pretlak, roztlačený cesnak, rascu a dusíme, až mäso bude skoro mäkké. Zahustíme svetlou zápražkou a masla a múky a ďalej ho dusíme kým nezmäkne. Nakoniec pridáme scedenú fazuľu, majoránku, bobkový list a prehrejeme.
4. Pred podávaním jednotlivé porcie posypeme pokrájanou zelenou paprikou a kúskami údeného mäsa.
Môžeme použiť aj konzervu sterilizovanej fazule, ušetríme s tým čas.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Pikantné kuracie prsia so zeleninouPudingové koláčikyJablkové mafinyČokoládovo-višňový nákypBravčové rezne zapečené s broskyňou a so syromLevie okoKotlíkový gulášZelenina v syrovom cestíčkuVišňový zákusokJablková bábovka s orieškovou griliážou