Ťahaný závin
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
300 g hladkej múky
5 PL oleja
1/2 PL soli
1 PL octu
horúca voda
Príprava
1. Na dosku nasypeme múku, do prostriedku urobíme priehlibinku. Do odmerky nalejeme olej, soľ, ocot a dolejeme horúcou vodou aby všetko spolu bolo do 250 ml. Nalejeme do priehlbinky a vidličkou zapracujeme do múky.
2. Rukami vypracujeme hladké lesklé cesto, ktoré ešte aspoň 50x pleskneme o pomúčenú dosku, aby sa cesto dobre prepracovalo.
3. Bochník potom potrieme trochou oleja a dáme pod vyhriaty hrniec, kde ho necháme asi hodinu odpočívať. Po hodine cesto na tenko vytiahneme, pokropíme vlažným rozpusteným maslom a potom už plníme klasickým spôsobom ľubovoľnou plnkou (tvaroh, mak, jablká, višne.....atď.) Naplnenú štrúdlu zvinieme, vrch potrieme rozpusteným maslo a pečieme asi 40 minú vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Stroganov z mletého mäsaPomarančová bábovkaKotlíkový gulášRýchly jablkový koláčCibuľový koláčPikantná rybacia nátierkaJahodovo-pomarančový džemBalkánsky syr pečený v alobaleRohlíky opečené so syromŠpagety s kuracím mäsom