Ťahaný závin

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

300 g hladkej múky
5 PL oleja
1/2 PL soli
1 PL octu
horúca voda


Príprava

1. Na dosku nasypeme múku, do prostriedku urobíme priehlibinku. Do odmerky nalejeme olej, soľ, ocot a dolejeme horúcou vodou aby všetko spolu bolo do 250 ml. Nalejeme do priehlbinky a vidličkou zapracujeme do múky.

2. Rukami vypracujeme hladké lesklé cesto, ktoré ešte aspoň 50x pleskneme o pomúčenú dosku, aby sa cesto dobre prepracovalo.

3. Bochník potom potrieme trochou oleja a dáme pod vyhriaty hrniec, kde ho necháme asi hodinu odpočívať. Po hodine cesto na tenko vytiahneme, pokropíme vlažným rozpusteným maslom a potom už plníme klasickým spôsobom ľubovoľnou plnkou (tvaroh, mak, jablká, višne.....atď.) Naplnenú štrúdlu zvinieme, vrch potrieme rozpusteným maslo a pečieme asi 40 minú vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Mäso s ryžou na balkánsky spôsob
Poľovnícka polievka s kuriatkami
Hruškový punč
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu
Jogurtovo-čokoládové rezy
Ovsené placky s čokoládou
Plzeňský guláš
Fazuľový strapkáč
Brioška
Falošný rybací šalát