Bravčová roláda plnená jablkami a slivkami

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

800 g bôčika bez kostí a kože
2 jablká
12 odkôstkovaných sliviek
150 g smotanového jogurtu
2 ČL majzeny
1 ČL soli
2 PL oleja
¼ mäsového vývaru
mleté čierne korenie


Príprava

1. Plát mäsa potrieme soľou a mletým čiernym korením. Jablká ošúpeme, rozkrojíme na štvrťky, vyberieme vnútrajšok a pokrájame nadrobno. Slivky pokrájame na rezančeky.

2. Ovocie položíme na mäso, mäso zrolujeme. Pevne obmotáme niťou a zaviažeme.

3. Olej na pekáči prudko zohrejeme, mäsovú roládu opražíme a necháme s trochou vývaru pri nízkej teplote dusiť do zmäknutia.

4. Prilievame postupne zvyšný vývar. Posledných 30 minút mäso častejšie podlievame šťavou. Napokon pečieme 10 minút v odkrytej nádobe.

5. Pečienku položíme na misu a prikryjeme. Jogurt a majzenu zamiešame do šťavy a necháme vzkypieť. Omáčku dochutíme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Kávovo-čokoládová mousse torta
Cesnaková nátierka
Syrové Ferrero rocher
Farebný guláš
Jablkové mafiny
Banánový Bebe zákusok nepečený
Kurča Kung Pao
Vyprážané syrové guľky
Syrová roláda