800 g bôčika bez kostí a kože
2 jablká
12 odkôstkovaných sliviek
150 g smotanového jogurtu
2 ČL majzeny
1 ČL soli
2 PL oleja
¼ mäsového vývaru
mleté čierne korenie
1. Plát mäsa potrieme soľou a mletým čiernym korením. Jablká ošúpeme, rozkrojíme na štvrťky, vyberieme vnútrajšok a pokrájame nadrobno. Slivky pokrájame na rezančeky.
2. Ovocie položíme na mäso, mäso zrolujeme. Pevne obmotáme niťou a zaviažeme.
3. Olej na pekáči prudko zohrejeme, mäsovú roládu opražíme a necháme s trochou vývaru pri nízkej teplote dusiť do zmäknutia.
4. Prilievame postupne zvyšný vývar. Posledných 30 minút mäso častejšie podlievame šťavou. Napokon pečieme 10 minút v odkrytej nádobe.
5. Pečienku položíme na misu a prikryjeme. Jogurt a majzenu zamiešame do šťavy a necháme vzkypieť. Omáčku dochutíme.