Ragú z bravčového mäsa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

600 g bravčového mäsa
2 PL oleja
1 cibuľa
¼ ČL mletého čierneho korenia
½ ČL soli
1 ČL tymianu
1 ČL mletej červenej papriky
1 strúčik cesnaku
2 PL hladkej múky
¼ mäsového vývaru - môže byť aj z kocky
1 PL sójovej omáčky
1 ČL worcesterskej omáčky
1 PL paradajkového pretlaku
1/8 litra smotany


Príprava

1. Mäso umyjeme, nakrájame na dvojcentimetrové kúsky. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno. Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji.

2. Poprášime múkou a korením, ešte krátko restujeme, zalejeme vývarom a za stáleho miešenia prevaríme. Prikryjeme a pomaly varíme domäkka (asi 30-60 minút).

3. Do ragú vmiešme sójovú a worcesterskú omáčku, paradajkový pretlak a smotanu, ochutíme mletým čiernym korením, tymianom, pretlačeným cesnakom, mletou paprikou a soľou.

Podávame so širokými rezancami alebo ryžou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Provensálska nátierka
Ríbezľové mlieko
Pita chlieb
Lievance s citrónovým krémom
Baklažánová nátierka
Jahodová torta s bielou čokoládou
Škvarkový závin
Slivkový koláč s mandľami
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka
Cuba Libre
PRIHLÁSENIE