Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g bravčového karé
broskyne, čerstvé alebo kompót
plátky tvrdého syra
soľ
mleté čierne korenie
1 malý téglik smotany na varenie
1 PL múky
1 ČL sekanej petržlenovej vňate


Príprava

1. Karé pokrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán opečieme na rozpálenom oleji.

2. Opečené mäso vyberieme z výpeku a rozložíme na dno zapekacej misy, polejme výpekom. Na každý rezeň položíme polku broskyne, zakryjeme plátom syra.

3. V smotane rozmiešame múku, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Polejeme na mäso a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme, kým mäso zmäkne a a syr nadobudne zlatožltú farbu.

Podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakovou kašou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kávovo-karamelový zákusok
Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Ražniči s opekanými zemiakmi
Perníkové rezy
Smotanové kuracie prsia s ananásom
Losos so švédskou omáčkou
Prekladaný karfiol
Výborné kuracie rezne v jogurtovej marináde
Cestoviny s brokolicovou omáčkou
Chrenová nátierka