Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g bravčového karé
broskyne, čerstvé alebo kompót
plátky tvrdého syra
soľ
mleté čierne korenie
1 malý téglik smotany na varenie
1 PL múky
1 ČL sekanej petržlenovej vňate


Príprava

1. Karé pokrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán opečieme na rozpálenom oleji.

2. Opečené mäso vyberieme z výpeku a rozložíme na dno zapekacej misy, polejme výpekom. Na každý rezeň položíme polku broskyne, zakryjeme plátom syra.

3. V smotane rozmiešame múku, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Polejeme na mäso a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme, kým mäso zmäkne a a syr nadobudne zlatožltú farbu.

Podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakovou kašou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Tvarohovo-syrové dukáty
Plnka k pečenej hydine
Hermelínový šalát s vajcami
Pochúťkový šalát
Zimná pavlova a la J. Oliver
Bryndzové tyčinky
Fašiangové šišky
Krémová šampiňónová polievka
Broskyňovo-marhuľový džem s malinami (aj pre diabetikov)
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob