500 g bravčového karé
broskyne, čerstvé alebo kompót
plátky tvrdého syra
soľ
mleté čierne korenie
1 malý téglik smotany na varenie
1 PL múky
1 ČL sekanej petržlenovej vňate
Príprava
1. Karé pokrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán opečieme na rozpálenom oleji.
2. Opečené mäso vyberieme z výpeku a rozložíme na dno zapekacej misy, polejme výpekom. Na každý rezeň položíme polku broskyne, zakryjeme plátom syra.
3. V smotane rozmiešame múku, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Polejeme na mäso a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme, kým mäso zmäkne a a syr nadobudne zlatožltú farbu.
Podávame s dusenou ryžou alebo so zemiakovou kašou.