Ženevské zapekané zemiaky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g múčnych zemiakov
¼ PL mletého bieleho korenie
½ ČL soli
2 strúčiky cesnaku
80 g strúhaného syru
trochu masla
4 PL mlieka
asi 1/8 l bieleho vína
1 PL nasekanej petržlenovej vňate


Príprava

1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. Dôkladne premiešame so soľou, mletým bielym korením a pretlačeným cesnakom.
2. Takto pripravené zemiaky poukladáme nahusto vedľa seba do plytkej nákypovej formy, ktorú sme predtým vymastili.
3. Prilejeme mlieko a víno – toľko, aby zemiaky boli akurát zakryté. Posypeme strúhaným syrom a prikryjeme alobalom. Zapekáme v strede rozohriatej rúry.
4. Alobal odstránime asi po 40 minútach zapekania a zemiaky dopekáme odokryté dohneda.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Americká bábovka
Ananás v karameli
Šalát "RUMCAJS"
Medové rezy zo štyroch plátov
B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale
Jahodová torta \"Stracciatella\"
Jemný bratislavský šalát
Tortilly s kuracím mäsom
Domáca huspenina