Slávnostná štrúdľa

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) tina8
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

200 g lískového cesta
4 jablká
PL citrónovej šťavy
PL nasekaných vlašských orechov
PL medu
2 PLe marhuľového lekváru
3 PL práškového cukru


Príprava

1. Jablká nakrájame a okamžite ich pokvapkáme citrónovou šťavou. Nasekané orechy zmiešame s medom a primiešame jablká.

2. Rozvaľkaný plát cesta preložíme na plech, do stredu rozdelíme jablkovú zmes a stočíme do závinu. Cesto zhora nakrojíme radielkom.

3. Závin pečieme asi 35 minút pri vyššej teplote. Po upečení ho potrieme zohriatym marhuľovým lekvárom a pocukrujeme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Babičkina jablková štrúdla
Bravčové rezne zapečené s broskyňou a so syrom
Mrkvová polievka
Rezne v zemiakovom cestíčku
Rezne z Nivy
Kávová Marlenka
Dunajské vlny
Horúca čokoláda s kávou
Celozrnné žemle so semiačkami
Chuťovky v alobale