Chalupársky zemiakový guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg zemiakov
50 g slaniny
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL mletej červenej papriky
1 PL hladkej múky
500 g mäkkej údeniny
1 kocka bujónu
majoránka
soľ
rasca


Príprava

1. Surové zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a nakrájame ju tiež na drobné kocky.

2. Do väčšieho hrnca dáme nakrájanú slaninu a opražíme na nej cibuľu. Pridáme rascu, papriku, zemiaky, bujón, soľ, majoránku a rozotretý cesnak. Zalejeme do polovici vodou a dusíme pod pokrývkou kým zemiaky nezmäknú.

3. Pridáme na kocky nakrájanú údeninu a zaprášime múkou.
Chvílku ešte podusíme, potom dolejeme vodu a ešte krátko povaríme.

Ako údeninu môžeme použiť mäkkú salámu, klobásu, párky, špekačky, ale aj údené mäso.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hermelín plnený orechami
Teplý šalát s hubami
Tortilly s kuracím mäsom
Rigoletto rezy
Čerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)
Koktail - Vodka-tonic
Vaječný punč s pivom
Slimákiy s višňovo-mascarponovou plnkou
Farizejská káva
Koktail - White Lady