Chalupársky zemiakový guláš
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
1 kg zemiakov
50 g slaniny
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL mletej červenej papriky
1 PL hladkej múky
500 g mäkkej údeniny
1 kocka bujónu
majoránka
soľ
rasca
Príprava
1. Surové zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Očistíme cibuľu a nakrájame ju tiež na drobné kocky.
2. Do väčšieho hrnca dáme nakrájanú slaninu a opražíme na nej cibuľu. Pridáme rascu, papriku, zemiaky, bujón, soľ, majoránku a rozotretý cesnak. Zalejeme do polovici vodou a dusíme pod pokrývkou kým zemiaky nezmäknú.
3. Pridáme na kocky nakrájanú údeninu a zaprášime múkou.
Chvílku ešte podusíme, potom dolejeme vodu a ešte krátko povaríme.
Ako údeninu môžeme použiť mäkkú salámu, klobásu, párky, špekačky, ale aj údené mäso.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Hermelín plnený orechamiTeplý šalát s hubamiTortilly s kuracím mäsomRigoletto rezyČerešne alebo višne do štrúdle alebo koláčov (nasurovo)Koktail - Vodka-tonicVaječný punč s pivomSlimákiy s višňovo-mascarponovou plnkouFarizejská kávaKoktail - White Lady