Zbojnícke ražniči

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

600 g bravčového mäsa (plece, krkovička)
300 g bravčovej pečienky
120 g slaniny
200 g cibule
3 PL masti
soľ
čierne korenie
grilovacie korenie
hladká múka

Príloha:
2 papriky
3 paradajky
1 cibuľa
soľ, olej
citrónová šťava


Príprava

1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, jemne okoreníme a pokvapkáme olejom. Uložíme ho do chladu. Mäso necháme odpočinúť do druhého dňa.

2. Pred prípravou si pokrájame slaninu na plátky, pečienku na kúsky, plátky naloženého mäsa nakrájame na kúsky. Cibuľu rozkrojíme na štvrťky a rozdelíme na lístky. Na ihly či špajdle napichujeme striedavo vždy po plátku mäsa, slaniny, pečienky a cibule.

3. Takto pripravené ražniči opekáme na rozpálenej masti a pritom ich obraciame. Môžeme tiež aj grilovať. Solíme a koreníme až pri konci tepelnej úpravy.

4.Doplníme šalátom z paprík a paradajok. Ten pripravíme tak, že si nakrájame cibuľu, paradajky a papriky a všetko
opečieme na troche oleja. Akonáhle zelenina pustí šťavu, tak ju osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Teplú zeleninu použijeme ako prílohu ku špízu, ktorý podávame s chlebom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pomarančové kurča s mandľami
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Pochúťkový šalát
Orechovo-kávový zákusok
Jemný bratislavský šalát
Pstruh na liptovský spôsob
Kyslá zemiaková polievka so sušenými hubami
Hruškový koláč so smotanovým krémom
Jelenie ragú na červenom víne
Fusilli s hovädzím mäsom a hubami
PRIHLÁSENIE