Zbojnícke ražniči
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
600 g bravčového mäsa (plece, krkovička)
300 g bravčovej pečienky
120 g slaniny
200 g cibule
3 PL masti
soľ
čierne korenie
grilovacie korenie
hladká múka
Príloha:
2 papriky
3 paradajky
1 cibuľa
soľ, olej
citrónová šťava
Príprava
1. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, jemne okoreníme a pokvapkáme olejom. Uložíme ho do chladu. Mäso necháme odpočinúť do druhého dňa.
2. Pred prípravou si pokrájame slaninu na plátky, pečienku na kúsky, plátky naloženého mäsa nakrájame na kúsky. Cibuľu rozkrojíme na štvrťky a rozdelíme na lístky. Na ihly či špajdle napichujeme striedavo vždy po plátku mäsa, slaniny, pečienky a cibule.
3. Takto pripravené ražniči opekáme na rozpálenej masti a pritom ich obraciame. Môžeme tiež aj grilovať. Solíme a koreníme až pri konci tepelnej úpravy.
4.Doplníme šalátom z paprík a paradajok. Ten pripravíme tak, že si nakrájame cibuľu, paradajky a papriky a všetko
opečieme na troche oleja. Akonáhle zelenina pustí šťavu, tak ju osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Teplú zeleninu použijeme ako prílohu ku špízu, ktorý podávame s chlebom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Domáci čokoládový termixPárky v lístkovom cesteSladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninouPikantná syrová roládaPistáciovo-mandľové alebo makové rezy (jedno cesto dve chute)Zapečená treska s jablkovým chrenomPudingové koláčikyMäso s ryžou na balkánsky spôsobJelení kotlíkový gulášPlzeňský guláš