Luxusné jahodové rezy
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
cca 500 g jahôd
Cesto:
5 vajec
20 dkg cukru krupica
100 ml vody
100 ml oleja
25 dkg polohrubej múky
½ prášku do pečiva
Krém:
1 liter mlieka
3 vanilkové pudingy
1 vanilkový cukor
4 PL cukru
1 PL masla
2 kyslé smotany
2 šľahačkové smotany + stužovač
Príprava
1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva, nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov. Upečieme na 180°C cca 15–20 minút.
2. Na vychladnutú piškótu poukladáme jahody z kompótu, čerstvé alebo mrazené.
3. Mlieko, vanilkové pudingy, vanilkový cukor a cukor uvaríme, do horúceho pudingu vmiešame asi tak 1 PL masla, do vychladeného vmiešame 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom vyšľaháme.
4. Na piškótu s ovocím natrieme krém a na vrch vyšľahanú šľahačku so ztužovačom. Posypeme strúhanou čokoládou.
Doporučujem urobiť večer a nechať do rána krásne uležať v chladničke. Potom je to skutočná delikatesa. Možno použiť aj akékoľvek iné ovocie podľa chuti.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Broskyňové rezy s jogurtovým krémomBezvaječné vanilkové rožkyKrémová brokolicová polievkaŠpagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninouZapekané palacinky s karamelovým pudingomParadajkový šalátCroissanty s mandľami a rumomDobrota pre lenivýchTagliatelle so šampiňónovou omáčkouCestovinový šalát s tuniakom v paradajkovej omáčke