"Zázrak z Olomouca" - luxusné minirohlíčky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
500 g hladkej múky
1 kocka droždia
250 ml vlažného mlieka
štipka cukru
150 ml oleja
soľ

Náplň:
šunková saláma
suchá saláma
Niva
žĺtok na potretie
rasca na posypanie


Príprava

1. Do časti vlažného mlieka so štipkou cukru rozdrobíme droždie a necháme vykisnúť kvások. Ten prilejeme do múky, pridáme ostatné prísady a dôkladne vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť.

2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 dielov. Z každého dielu vyvaľkáme kruh, ktorý rozdelíme na osminky. Na každý kúsok cesta položíme najprv 1/2 kolieska šunkovej salámy, na to koliesko suchej salámy a navrch kôpku nastrúhanej Nivy.

3. Zabalíme do rohlíčka, začíname širokou stranou cesta, cíp necháme pod rohlíčkom, aby sa nám pri pečení nerozbalil. Potrieme žĺtkom a posypeme rascou (alebo makom). Upečieme doružova.

Rohlíčky môžeme plniť aj inými surovinami, napríklad kapusta + údené mäso; špenát s cesnakom....

Rohlíčky je možné plniť aj sladkými plnkami (potom cesto menej solíme a dáme viac cukru) - napríklad tvaroh, mak, lekvár, orechová plnka, jablká, puding....




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kura pečené s citrusovými plodmi
Koláč bez vajec
Ovsená kaša s ovocím
Vaječný punč s rýnskym vínom
Pečené kura
Pikantné syrové guľky
Špagety zapečené s lečom
Kubánsky rez
Pivný guláš
Pečené karé so šampiňónmi a gorgonzolou