"Zázrak z Olomouca" - luxusné minirohlíčky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
![](/images/clock60.gif) 90 minút | ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle.gif) ![](/images/ladle2.gif) ![](/images/ladle2.gif) | ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin.gif) ![](/images/coin2.gif) ![](/images/coin2.gif) |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
Cesto:
500 g hladkej múky
1 kocka droždia
250 ml vlažného mlieka
štipka cukru
150 ml oleja
soľ
Náplň:
šunková saláma
suchá saláma
Niva
žĺtok na potretie
rasca na posypanie
Príprava
1. Do časti vlažného mlieka so štipkou cukru rozdrobíme droždie a necháme vykisnúť kvások. Ten prilejeme do múky, pridáme ostatné prísady a dôkladne vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť.
2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 dielov. Z každého dielu vyvaľkáme kruh, ktorý rozdelíme na osminky. Na každý kúsok cesta položíme najprv 1/2 kolieska šunkovej salámy, na to koliesko suchej salámy a navrch kôpku nastrúhanej Nivy.
3. Zabalíme do rohlíčka, začíname širokou stranou cesta, cíp necháme pod rohlíčkom, aby sa nám pri pečení nerozbalil. Potrieme žĺtkom a posypeme rascou (alebo makom). Upečieme doružova.
Rohlíčky môžeme plniť aj inými surovinami, napríklad kapusta + údené mäso; špenát s cesnakom....
Rohlíčky je možné plniť aj sladkými plnkami (potom cesto menej solíme a dáme viac cukru) - napríklad tvaroh, mak, lekvár, orechová plnka, jablká, puding....
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Torta Piña ColadaCestoviny s mäsom a pečienkouPikantná nátierkaZapečená ryža s brokolicouŠpagety s mletým mäsom, oravskou a pivomBaklažánová nátierkaJablkovo-karamelová tortaMedrechChrumkavé pagáčikyKoktail - Pink Lady