Špagety carbonara so smotanou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g špagiet
150-200 g údenej, oravskej alebo anglickej slaniny
2 vajcia
2-3 PL olivového oleja
2 dkg masla
2-3 strúčiky cesnaku
6-8 g strúhaného Parmezánu alebo Grana padano
soľ
mleté čierne alebo biele korenie
180 ml smotany na varenie

Na posypanie:
strúhaný Parmezán alebo Grana padano
čerstvé bylinky - bazalka, oregáno, petržlenová vňať (nemusí byť)


Príprava

1. Na olivovom oleji opražíme na tenké pásiky nakrájanú slaninu. Odstavíme z ohňa, primiešame vajcia, smotanu, nastrúhaný cesnak, syr, osolíme, okoreníme. Omáčku varíme na miernom ohni, pozor, aby nevrela, lebo sa vajcia zrazia. Uvaríme hladkú, krémovú omáčku ktorú zjemníme pridaním masla.

2. Medzitým špagety uvaríme v osolenej vode "al dente". Hotovú omáčku zmiešame s uvarenými špagetami.

3. Pri servírovaní posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou, alebo inými čerstvými bylinkami podľa chuti.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Rigoletto rezy
Sladko-kyslá omáčka
Kávovo-karamelový zákusok
Plnená dvojfarebná mäsová roláda
Vanilkové rožteky
Toastová bomba
Letný šalát s ananasom
Domáce keksy OREO
Insalata Caprese - Caprese šalát
Pečená bravčová pečienka s jablkami