Karfiolový nákyp

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 karfiol (asi 750 g)
400 g kuracích pŕs
2 mrkvy
4 vajcia
80 g masla
150 g tvrdého syra
3 PL polohrubej múky
soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet
zelená petržlenová vňať
olej


Príprava

1. Mäso nakrájame na drobné kúsky, osolíme, okoreníme a na oleji opečieme dozlata.

2. Rozoberieme karfiol na ružičky a spolu s mrkvou povaríme v osolenej vode asi 5 minút. Povarený karfiol nakrájame nadrobno, pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, žĺtky, rozpustené maslo, soľ, muškátový kvet, strúhaný syr, múku a dobre premiešame.

3. Potom vmiešame kúsky mäsa a sneh z bielkov. Zarovnáme do pekáča vytretého maslom alebo olejom, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a zapekáme asi pol hodinu dozlata.

Podávame so zemiakovou kašou alebo s čerstvým pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
Mozartova torta famózna
Viaczrnný chlieb
Bryndzove tyčinky II.
Kuracie pečene s bagetou
Pikantné bravčové mäso
Linecké s pomarančovým krémom
Jogurtovo-čokoládové rezy
Koktail - Red Apple Martini
Čokoládová torta s karamelom
PRIHLÁSENIE