Ováliky z lístkového cesta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g lístkového cesta
hrubý kryštálový cukor na posypanie
múka na pomúčenie dosky


Príprava

1. Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm a povykrajujeme z neho ovály asi 7 cm veľké. Preložíme na vrstvu cukru a vyformujeme do podlhovastých piškótových tyčiniek. Dbáme, aby ich povrch bol rovnomerne pokrytý vrstvičkou hrubého kryštálového cukru.
2. Ukladáme na plech, ktorý sme štetcom navlhčili a v rúre pri teplote 220 °C upečieme. Počas pečenia kontrolujeme a keď sú už na jednej strane upečené do zlatohneda, obrátime ich. Vytiahneme z rúry, rýchlo povyberáme z plechu a na mriežke necháme vychladnúť. Podávame s teplým mliekom alebo so silným čajom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové stehno dusené v mlieku
Plnka ako príloha k pečenej hydine
Cestoviny so šampiňónmi
Cesnaková omáčka
Dulový džem
Placky zo suchého chleba
Treska na zelenine
Kanadská omeleta
Hliva na víne
Švédska mandľová torta