4 teľacie rezne z horného šálu po 150 g
¼ ČL mletého bieleho korenia
1 PL múky
1 ČL mletej červenej papriky
2 PL masla
lyžička soli
1/8 l mäsového vývaru
2 PL citrónovej šťavy
½ ČL krájaných kapár
1 ČL zeleného korenia
1/8 l smotany
Príprava
1. Mäso ponatierame mletým bielym korením a obalíme v zmesi múky a mletej červenej papriky.
2. Maslo rozpálime dohneda, mäso na ňom za častého obracania pražíme, kým nie je z obidvoch strán pekne hnedé. Osolíme a uložíme do tepla.
3. Do výpeku prilejeme vývar. Rozpustíme v ňom hnedé hrudky, ktoré vznikli pri pražení. Pridáme prísady a všetko vyvaríme na mierne hustú omáčku. Rezne poukladáme na taniere, prelejeme omáčkou.
Príloha: cestoviny, ľahké biele víno a ozdobíme s capari