Restované kuracie pečienky
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g kuracích pečienok
1 stredná cibuľa
2 PL kečupu alebo paradajkového pretlaku
soľ
čierne korenie
majoránka
rasca
mletá červená paprika
Príprava
1. Kuracie pečienky očistíme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky, umyjeme a necháme odkvapkať.
2. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme kečup alebo paradajkový pretlak a spolu chvíľu pražíme. Pridáme, pečienky, okoreníme, pridáme 1/2 lyžičky sušeného majoránu, 1/4 lyžičky rasce a 1/2 lyžičky mletej červenej papriky. Nesolíme! Pri občasnom premiešaní pražíme, kým sa prebytočná voda nevyparí.
3. Podlejeme vodu, asi do polovice pečienok, zakryjeme pokrývkou a dusíme cca 20 minút. Občas premiešame.
SOLÍME IBA HOTOVÉ JEDLO, aby pečienky nestvrdli!!!!
Podávame so zemiakmi (varené, pečené, kaša), s tarhoňou alebo s ryžou podľa chuti.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Tuniakový šalát s kukuricouBravčové rezne na šampiňónochVýborné kuracie rezne v jogurtovej marinádeBravčové karé na paprike s maslovými haluškamiDomáca mäsová paštétaPikantná bravčová sviečkovicaZapekané cestovinyRohlíky opečené so syromTorta z hydinového mäsaPstruh na bylinkách v hlive ustricovitej