Zemiakový guláš so zeleninou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g cibule
1 kg zemiakov
2 póry
1 zelená paprika
500 g paradajok
1 PL oleja
2 strúčiky cesnaku
1 PL sladkej papriky
1/2 I zeleninového vývaru
štipka drvenej rasce
1 ČL majoránky
1/2 zväzku petržlenovej vňate
soľ
75 g kyslej smotany
ocot na dochutenie


Príprava

1. Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky. Cibuľu pokrájame na plátky. Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame, pór na kolieska, papriku a paradajky na kocky. Cibuľu speníme na oleji. Cesnak prelisujeme a pridáme k cibuli, spolu opražíme. Vmiešame mletú červenú papriku.

2. Pridáme zemiaky, pór, papriku a paradajky, krátko premiešame a prilejeme vývar. Okoreníme rascou a majoránkou a prikryté varíme 15 - 20 minút.

3. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a najemno posekáme, pridáme do pokrmu. Guláš osolíme a zjemníme ho kyslou smotanou. Podľa potreby dochutíme octom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrové fondue
Sabolčská makovo-jablková torta
Káva Pompadour
Zemiakové knedle so žemľou
Tortilly s kuracím mäsom
Bryndzove tyčinky II.
Farizejská káva
Plnená dvojfarebná mäsová roláda
Cestoviny s mäsom a pečienkou
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka