Syrové krokety

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g ementálskeho syra
4 vajcia
1 PL nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate
2 PL mlieka
Strúhanka
polohrubá múka
olej
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Syr postrúhame a necháme trocha osušiť. Potom ho premiešame s rozšľahanými vajciami, mletým čiernym korením, s nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a s mliekom. Podľa potreby zahustíme preosiatou strúhankou a premiešame.

2. Zo zmesi sformujeme malé krokety, ktoré obalíme múkou a vypražíme v rozohriatom rastlinnom oleji zo všetkých strán dočervena.

Syrové krokety podávame s opekanými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zemiakovo-kapustové placky
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Rezy z vaječného koňaku
Zapečená ryža s brokolicou
Ľadový šalát so schwarzvaldskou šunkou
Rezance pani uhliarky
Jablková nepečená torta
Škvarkové trojuholníky so slivkovým lekvárom
Jablkový závin s marcipánom I.
Kinder mliečny rez